Читај ми!

Умро председник „Нинтенда“ Сатору Ивата

Извршни директор „Нинтенда“, Сатору Ивата преминуо је од рака у 56. години, наводи се у саопштењу јапанске компаније.

Једна од најпопуларнијих личности индустрије видео-игара, први човек „Нинтенда“, Сатору Ивата умро је у суботу у болници у Кјоту.

На челу „гејминг“ гиганта био је од 2002. године и сматра се заслужним за његов успешан развој у светску компанију. Под његоим вођством лансиране су популарне конзоле "Wi" и "DS", преноси Бета.

Сатору Ивата је био поштована и популарна личност у свету „гејминга“, делом због тога што је био приступачнији од других директора јапанских компанија.

На друштвеним медијима многи су исказали жаљење, као и захвалност за допринос сцени видео-игара.

Као одговор на нове трендове у свету игара и друштвених мрежа, Ивата је недавно објавио планове за прављење игара за телефоне, што значи да ће популарна игра Супер Марио ускоро моћи да се игра и на мобилним телефонима и таблетима.

На једној конференцији произвођача игара 2005. године, Ивата је рекао: „На мојој визит карти пише да сам председник корпорације, у својој глави ја сам креатор игара, али у срцу ја сам 'гејмер'“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи