Читај ми!

Питер Џексон живи у Билбоовој кући

Редитељ филмског серијала „Господар прстенова“ Питер Џексон живи у кући јунака Толкиновог романа. Неке његове колеге, укључујући Стивена Спилберга и Џорџа Лукаса, долазе у посету да би се ту „играли“.

Упркос томе што је коначно ставио тачку на сагу о Хобитима, редитељ Питер Џексон изгледа никако да се опрости од популарних ликова својих филмова, те је део своје виле на Новом Зеланду претворио у кућу Билба Багинса, преноси Танјуг.

Бино Смит, један од сценографа који је радио са Џексоном на трилогији Господар прстенова, открио је да је приземље редитељеве куће у Мастертону идентична реплика Баг Енда, куће Хобита који је пронашао јединствени прстен.

„Толико је инсистирао на детаљима да смо морали да је саградимо све потпуно исто као што је на филму“, испричао је Смит, преноси лондонски Гардијан.

„Не постоји ништа слично на свету. А сасвим је погодна за живот“, додао је сценограф.

Желећи да ода признање Толкиновом делу, Питер Џексон је приземље своје двоспратне куће преуредио уз помоћ тима који је с њим радио на филму.

„Баг Енд је под земљом. У њу се стиже тунелима. Прво морате да уђете кроз вински подрум и померите флашу. Тада се отварају врата која воде у 35 метара дуги ходник. И то смо морали да саградимо. Док ходате наилазите на скелете и лешеве, затим улазите у собу за мучење где повлачите књигу на полици која се отвара и можете да закорачите у Баг Енд“, био је прецизан Смит.

Према његовим речима, неки редитељи, укључујући Стивена Спилберга и Џорџа Лукаса, долазе у посету да би се ту „играли“.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи