Читај ми!

Канадски астронаут Хадфилд издаје албум снимљен у свемиру

Астронаут Крис Хадфилд, који је славу стекао обрадом Боувијеве "Space Oddity", објавиће свој први албум, написан и снимљен у свемиру.

Деби албум 55-годишњег Канађанина стиже на јесен, преноси АФП.

„Свемирски албум! Драго ми је што могу да саопштим да ће први албум написан и снимљен у свемиру стићи на јесен 2015.“, написао је Хадфилд на Фејсбуку.

Хадфилд, који се пензионисао у јуну 20136. године, имао је акустичну гитару и лаптоп током боравка на Међународној свемирској станици од децембра 2012. до маја 2013 године.

„Гитара и вокали снимљени су у свемиру. Објављивање албума показује колико је музика важна пуковнику Хадфилду где год да је, било у свемиру или код куће на Земљи“, саоспштио је издавач „Ворнер“.

Хадфилдова обрада нумере Space Oddity снимљена током петомесечне мисије на Међународној свемирској станици постала је интернет сензација и на Јутјубу има више од 25 милиона прегледа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи