Читај ми!

Расел Бренд и бура око 11. септембра

Глумац Расел Бренд сматра да треба бити отворен када су у питању теорије завере око рушења Светског трговинског центра у Њујорку 11. септембра 2001. године. „Да ли верујете влади САД“, упитао је познати глумац гостујући на Би-Би-Сију. Његова изјава изазвала буру на друштвеним мрежама, а Би-Би-Си стао у одбрану другачијих мишљења.

Бренд је истакао да је веома интересантна чињеница која се често занемарује однос између породица бившег председника Џорџа Буша и бившег вође Ал Каиде Осаме бин Ладена.

Водитељ емисије Њузнајт Еван Дејвис испитивао га је о његовој новој књизи Револуција, у којој описује напад и рушење близнакиња као „контролисан“.

Због изнетих ставова у емисији, Бренд је наишао на оштре критике на друштвеним мрежама, називајући га погрдним именима и говорећи да му је боље да се држи глуме и комедије.

„Волели га или не, Расел Бренд је један од најелоквентнијих заговорника другачијег мишљења и анти-политичког расположења са чијим се хватањем у коштац муче сви британски политичари“, саопштио је Би-Би-Си, након гостовања и упућених критика. 

Неке од најпопуларнијих теорија завере гласе да за рушење њујоршких близнакиња нису одговорни терористи већ САД, које су желеле повод за рат у Ираку и Авганистану.

Упитан о теоријама завере, Бренд је рекао да „морамо остати отворени за све могућности“.

„Да ли верујете америчкој влади. Да ли верујете британској влади. Оно што је мени интересантно јесте да су породице Буш и Бин Ладен биле дуго времена у добрим односима“, истакао је Бренд.

„Оно што ми је такође занимљиво јесте начин на који чак и Би-Би-Си извештава о догађајима у Отави како би створио анти-исламско расположење“, сматра глумац.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи