Читај ми!

Аргентинци камењем протерали Кларксона

Водитељ емисије „Топ гир“ Џереми Кларксон тврди да су га званичници Аргентине протерали из те земље након што је неколико хиљада људи њега и екипу популарног серијала гађало камењем због регистрације која је алудирала на Фокландски рат.

Регистрација на „поршеу“ коришћеном за Топ гир специјал била је „Х982 ФКЛ“. „Бројеви и слова на регистрацији су потпуна случајност. Када су нам на то указали, одмах смо променили“, написао је Кларксон на Твитеру.

Око Фокландских острва Велика Британија и Аргентина сукобиле су се 1982. године.  

„Хиљаде људи су јуриле екипу до саме границе. Неко је могао да настрада. Ово није била још једна наша шала која је кренула наопако. Овај пут нисмо урадили ништа погрешно“, рекао је популарни водитељ.

У листу Сан, за који редовно пише колумну, истакао је да он и цела екипа апсолутно никакве везе нису имали са регистрацијом.

„Била је то невероватна случајност. Кунем се у децу. Када смо видели да нам људи пишу на Твитеру узнемирени и увређени одмах смо скинули регистрацију. Упркос томе, напали су нас па смо морали да побегнемо у наш хотел“, написао је Кларксон.

Ту није био крај. Према његовим речима, бесни људи су окружили хотел, а аргентински званичници су дошли и наредили им да напусте државу.

Ово је, како је рекао, била најстрашнија ситуација у којој су се он и екипа нашли.

„Гађали су нам возила камењем и циглама. Покушали су и са пијуцима. Викали су: 'Спалите им возила. Спалите пирате'. Уверен сам да је цео случај намештен и да је све организовано унапред“, сматра Кларксон.

У једном „твиту“ је написао и да је програмска екипа напустила нека возила пошто су мислили да су можда због људи љути.

Би-Би-Си је такође издао саопштење у којем се наводи да су бројеви и слова на регистрацији чиста случајност.

Кларксон је допутовао у Аргентину прошлог месеца да сними специјалну емисију са колегама Дејвидом Мејом и Ричардом Хамондом о ауто-путу Патагоније, чувеној „Рути 40“.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи