Читај ми!

Нана Мускури ускоро слави 80. рођендан

Прослављена грчка певачица Нана Мускури, која 13. октобра пуни 80 година, изјавила је да више воли микрофон од рођенданске торте за своју предстојећу прославу, пише данас немачки лист „Билд“.

„Зашто бих зрикаво зурила у рођенданску торту кад ми је лепше да певам уз сјајни микрофон“, рекла је певачица која ће 13. октобра одржати концерт у Хамбургу.

Нана Мускури је у интервјуу листу рекла да жали што се 2008. године опростила од музике и наступања.

„Недостаје ми певање и знала сам да ћу нешто урадити по том питању“, рекла је славна певачица, која је прошле године кренула на светску турнеју која ће бити завршена у јануару 2015. године.

Нана Мускури је друга светски позната певачица која у одмаклим годинама рођендан слави у Немачкој. Пре ње је то учинио француски шансоњер Шарл Азнавур, који је у мају угасио 90 рођенданских свећица концертом у Берлину.

Нана Мускури, чије је право име Јоана Мускури, рођена је 13. октобра 1934. године на грчком острву Крит.

Певачица с препознатљивим наочарима црног четвртастог оквира, продала је 350 милиона носача звука на 12 језика.

Светску славу је стекла певајући на грчком, француском, енглеском, немачком, холандском, италијанском, португалском, шпанском, хебрејском, мандаринском, турском, као и на велшком и корзиканском језику.

Нана Мускури је постала позната 1961. године када је снимила песму Weise Rosen aus Athen (Беле руже из Атине) за немачки документарни филм о Грчкој.

Била је посланик у Европском парламенту од 1994. до 1999. година као чланица грчке странке десног центра Нова демократије. Поднела је оставку на ту функцију после критика да због превеликог пацифизма не уме да се носи са свакодневним расправама политичара.

Нана Мускури је 1993. године именована за амбасадора добре воље Уницефа, функцију коју је имала холивудска звезда Одри Хепберн. Прва мисија јој је била посета БиХ где је желела да скрене пажњу на страдање деце у рату.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи