Читај ми!

Химна окупираног Волстрита

Протести који су почели на Волстриту брзо су се проширили и на остале делове Америке, а музичарима није требало много да направе својеврсну химну таквих скупова. У песми "Finally Here" скреће се пажња на то да би требало чувати људе од „пацова“ и да би било добро да заиста влада демократија.

Све је почело као окупљање младих који су на Волстриту протестовали против „корпоративне похлепе", али четири недеље касније, демонстрације се одржавају у више од 800 градова широм Америке.

О значају бунта говори и настанак песме Finally Here која је постала нека врста химне скупова. Захваљујући активистима који су почели да деле кондоме и фотографијама учесника протеста у љубавном заносу, демонстрације све више личе на наставак „Вудстока", легендарног фестивала који је довео до сексуалне револуције.

Скидањем песме "Finally Here" са Интернета, помаже се демонстрацијама које су на корак до тога да постану велика рејв журка.

За коначан „изглед" протестне химне заслужни су "The Roaring" и Ари Херстанд. Видео почиње натписом „Цео свет гледа", а у тексту песме највише се саветује модерном човеку да је време да се сачува од „пацова" и како би било добро да заиста живи у демократији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи