Читај ми!

Музиком кроз музеје – уметности не могу једна без друге

Да уметности не могу једна без друге сведоче музичари који у Историјским музеју Србије наступају у оквиру манифестације „Музиком кроз музеје“.

Музичари увек пажљиво бирају где наступају, тако музеји све чешће постају њихов избор. Дела Белинија, Вердија, Пучинија и композиција изненађења отвориће трећу сезону циклуса Музиком кроз музеје. Са Александром Хаџи Ђорђевић, чувена дела изводи тенор Дејан Максимовић.

То је ново за Београд, нешто ново у смислу скоро неизвођено и као шлаг на торту биће изведен Тости, као један италијански бисер бити изведено на крају концерта“, открива Дејан Максимовић.

Прву сезону одржали су онлајн, од друге – сале су испуњене публиком, посебно младима које привлаче таленти који наступају. У јуну нас очекују таква два концерта.

Мало одлазимо у свет танга. ‘Либер кватро’ нам долази и Немања Црнатовић, наш како га зову, српски Бочели који је слеп од рођења и који има потешкоће у свом животу, али то надомешћује великим талентом у љубављу према музици“, наводи Александра Димитријевић, председница удружења УникаАрт“.

И док музичари мењају подијуме, изложба Чекајући сталну поставку у Историјском музеју Србије може да се посети сваког дана, осим понедељка, од 12 до 20 часова. Немојте се изненадити ако гледајући изложбу чујете и неке музичаре.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво