Читај ми!

Проповедник са машинком

Сем Чајлдерс је бивши криминалац који је одлучио да оде у Судан и посвети живот спасавању деце-војника. Истинита прича, познати глумци и режисер иза кога је неколико успешних остварења гаранција су за добар филм.

Филм Machine Gun Preacher (Проповедник са машинком) инспирисан је истинитом причом о Сему Чајлдерсу, некадашњим дилером који је прошао кроз запањујућу трансформацију и у Судану основао прихватилиште за напуштену децу.

Џерард Батлер тумачи улогу Чајлдерса, оснивача хуманитарне организације "Angels of East Africa", док је режисер Марк Форстер, познат по филмовима Бал монструма и У потрази за Недођијом.

Када је Сем, бивши припадник бајкерске банде, решио да промени живот из корена и да оде у Источну Африку, био је запањен хорором са којим су се суочавали најмлађи.

Игноришући савете искуснијих хуманитарних радника, Сем подиже сиротиште на сред територије коју контролише брутална Божја армија отпора (Lord's Resistance Army).

Ова војна формација је позната по томе што приморава децу да постану ратници.

Међутим, за Сема није довољно да само подигне сиротиште за потенцијалне жртве ове армије већ предводи ризичне мисије дубоко у непријатељску територију како би спасао већ киднаповане малишане.

Поред Батлера, у филму се појављују и Мишел Монахен (Source Code), Кејти Бејкер (Cold Mountain), Медлин Керол (Mr. Popper's Penguins) и Мишел Шенон (Revolutionary Road).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи