Читај ми!

Штрумпфови згрнули пола милијарде долара

Цртани филм о плавим човечуљцима зарадио је у биоскопима широм света више од 500 милиона долара. Штрумпфове је пратила снажна рекламна кампања - организован је Светски дан Штрумпфова, једно село је офарбано у препознатљиву плаву боју, а „Мекдоналдс“ ресторани су делили играчкице уз оброк.

Амерички филм Штрумпфови достигао је зараду од преко пола милијарде долара у светским биоскопима, објављено је на сајту Дедлајн (Deadline).

Компанија "Sony Pictures" саопштила је да су Штрумпфови протеклог викенда ван САД зарадили 12,9 милиона долара, чиме је зарада у иностранству достигла 364,4 милиона.

Филм је у целом свету премашио пола милијарде долара, пошто је његова тренутна укупна зарада 502,8 милиона долара.

Остварење Штрумпфови пратила је велика рекламна кампања, „Сони" је организовао Светски дан Штрумпфова, а „Мекдоналдс" је направио велику светску кампању у више од 30.000 ресторана и делио играчкице уз оброке.

У Шпанији, једно село у целини офарбано je у штрумпф-плаву боју, а фанови Штрумпфова поставили су Гинисов рекорд по окупљању највећег броја људи обучених попут Штрумпфова за 24 сата на различитим местима.

Штрумпфове је 1958. године као стрип јунаке измислио Белгијанац Пјер „Пејо" Калифорд. Током следећих 50 година, послужили су као инспирација за цртани филм, књиге, телевизијску серију, видео-игре, живе наступе и играчке.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи