Зек Снајдер режира новог „Супермена“

Дечачки сан Зекa Снајдера је остварен! У опасној конкуренцији изабран је да режира нови филм о свом омиљеном суперхероју Супермену. Филм се снима под ознаком „ургентно“ јер ће „Ворнер“ изгубити ауторска права на коришћење лика ако филм не буде у продукцији догодине.

Одлука је пала. Нови филм о Супермену "Man of Steel" (Човек од челика), чији ће продуцент бити Кристофер Нолан, творац „Бетмена", режираће Зек Снајдер.

Амерички синеаста режирао је „Надзираче" и „300: Битка код Термопила", а изабран је у јакој конкуренцији пошто су за тај пројекат помињана имена Дарена Аронофског, Џонатана Либсмана, режисера „Тексашког масакра моторном тестером" и Тонија Скота који потписује легендарни „Топ ган".

Новоизабрани режисер није крио своју фасцинираност ликом Супермена, називајући га „краљем свих суперхероја".

Нови филм о акционом хероју пореклом са планете Криптон приоритет је студија „Ворнер" јер, уколико нова прича о „човеку од челика" не буде у продукцији 2011. године, могао би да изгуби ауторска права на коришћење лика.

Продуцент Нолан удружио је снаге са Дејвидом Гојером који ће бити сценариста, како би „удахнуо нови живот" сину планете Криптон, пошто је „Повратак Супермена" из 2006. године оцењен као разочарање.

Први филм о Супермену појавио се 1978. године, а режирао га је Ричард Донер, док је главна улога припала Кристоферу Риву. Осим Донера, филмове о „човеку сутрашњице" режирали су и Ричард Лестер, Сидни Фурије и Брајан Сингер.

Рива је у костиму суперхероја наследио Брендон Рут у „Повратку Супермена" који се није прославио на биоскопским благајнама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи