Прозор у кинематографију Ирака

Драма „Ахлам“ и документарац „Љубав, рат, Бог и лудило“, у оквиру „Недеље културе Ирака“ биће приказани у Центру „Сава“ данас и сутра, а улаз је бесплатан. Уочи пројекција говориће аутор ова два остварења, Ирачанин Мохамед Ал-Дарађи.

У склопу „Недеље културе Ирака", београдска публика данас ће имати прилику да у малој сали Центра „Сава" погледа остварење „Ахлам" (Снови), а у уторак и докумантарац „Љубав, рат, Бог и лудило" младог ирачког редитеља Мохамеда Ал-Дарађија.

Оба филма, један играни, други документарни, баве се актуелном ситуацијом у Ираку и страдањем ирачког народа последњих година (документарац говори о проблемима и нељудским условима под којима је сниман филм „Ахлам").

Редитељ ће током наредних дана бити гост Београда и уочи пројекција ће говорити о својим филмовима, ирачкој кинематографији и будућим пројектима.

Ал-Дарађи је осим ова два остварења, режирао и филм "Son of Babylon", и добио више од 20 награда широм света. Учествовао је на многим значајним међународним фестивалима.

Редитељ, рођен у Ираку, образовао се и у Холандији и Лондону, а магистрирао је у области филмског снимања.

Обе пројекције заказане су за 20 часова, а улаз је бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи