Кољевићев филм „освојио“ Цирих

Остварење „Жена са сломљеним носем“ Срђана Кољевића освојило Златно око, главну награду Филмског фестивала у Цириху. Милош Форман добитник признања за целокупну каријеру.

Филм српског режисера Срђана Кољевића „Жена са сломљеним носем" добио је награду Златно око - најзначајније признање Филмског фестивала у Цириху, објавио је холивудски дневник Варајети.

Како се наводи, Кољевићева уврнута мешавина драме и комедије прати судбине више јунака док се суочавају са тугом.

У филму играју Бранка Катић, Небојша Глоговац, Аница Добра, Нада Шаргин, Јасна Жалица, Вук Костић и Ненад Ненадовић.

Награду Златно око Кољевићу је у суботу увече уручио глумац Френк Ланђела, председник жирија Фестивала.

Од документарних филмова награђено је данско остварење "Armadillo" (Оклопник) Јануса Меца које говори о данским војницима у суморној шестомесечној мисији у Авганистану.

Специјална награда филмске смотре у Цириху припала је филму „Последњи воз кући" (Last Train Home) Лисина Фана, док је за најбоље остварење на немачком језику профлашен филм „Песма у мени" Флоријана Косена.

Публика је наградила "Stationspiraten" дебитанта Микеа Шерера, док је признање швајцарских критичара добио филм "Pal Adrienn" Мађарице Агнес Кочиш.

Свечаној додели присуствовали су Оливер Стоун, Боб Гелдоф и Милош Форман који је награђен за целокупну каријеру.

Филмски фестивал у Цириху затвара се вечерас.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи