Вацлав Хавел у режисерској столици

Икона европске демократије, некадашњи чешки председник Вацлав Хавел завршио је снимање свог режисерског првенца - играног филма „Одлазак“. Прича о политичару који тежи да се прилагоди животу после власти, према речима новопеченог редитеља, биће уједно и његово последње филмско остварење.

Бивши председник Чешке Вацлав Хавел завршио је снимање свог првог филма, саопштила је његова представница за медије Ивана Рајхлова.

Како је пренела агенција АП, славни писац завршио је у суботу рад на свом првом филму „Одлазак", у коме његова супруга Дагмар, игра главну женску улогу.

Филм је заснован на Хавеловом истоименом драмском делу које говори о прилагођавању политичара новом животу након напуштања политике.

Та Хавелова драма, прва после 20 година, премијерно је изведена 2008. године у Прагу, изазвавши огромну пажњу.

Хавел је био дисидентски драмски писац, када је 1989. године, изабран за првог посткомунистичког председника тадашње Чехословачке, а након распада земље, 1993. године постао је председник Чешке.

Његов последњи мандат окончан је 2003. године.

Хавел је поводом завршетка снимања изјавио листу Млада Фронта Днес да ће „Одлазак" по свему судећи бити његов први, а уједно и последњи филм.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи