„Силафест“ на Сребрном језеру

Током седам дана филмске смотре на Сребрном језеру, љубитељи туристичког и еколошког филма моћи ће да виде 69 остварења. „Силафест“, који је уврштен међу 12 најпрестижнијих фестивала туристичког филма на Планети, окупиће око 100 режисера и продуцената из 31 земље.

Међународни фестивал туристичког и еколошког филма „Силафест" биће одржан од 29. августа до 4. септембра у Великом Градишту на Сребрном језеру, најавили су организатори.

Извршни продуцент Фестивала Бошко Савковић изјавио је на конференцији за новинаре у Београду да ће манифестација окупити око 100 режисера и продуцената из 31 земље.

Како је најављено, на Фестивалу ће се такмичити 69 остварења, од којих је 14 српских, а од укупног броја око 20 је еколошких, док су остали туристички.

Према Савковићевим речима, једна од награда биће и за најбољи српски филм.

Председник жирија „Силафеста" биће продуцент и режисер туристичких филмова, добитник више од 50 међународних признања, као и награде за најбољи туристички филм у свету у 2009. години, Британац Дејвид Купер.

У оквиру фестивала, 1. септембра, биће одржана и радионица за представнике локалних туристичких организација у Србији и будуће ствараоце туристичког и еколошког филма о новим трендовима у снимању таквих остварења у свету.

Стручна радионица „Природна и културна добра у функцији одрживог развоја туризма", коју организује Висока туристичка школа струковних студија из Београда, одржаће се 31. августа.

Осим пројекцијама филмова, гости Фестивала могу присуствовати и низу пратећих манифестација којима се обогаћује догађај. Ове године предвиђени су излети, спортска такмичења, округли столови као и кулинарска такмичења.

Иако је ово тек друго издање Фестивала, како се у саопштењу организатора наводи, Међународни комитет за фестивале туристичког филма уврстио га је међу 12 најпрестижнијих фестивала туристичког филма на планети.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи