Мрачна страна „лабудова“

Ривалство две младе балерине у успону примораће једну од њих да истражи своју мрачну страну, готово до границе самоуништења... Главне улоге у новом филму Дарена Аронофског, „Црни лабуд“, тумаче Натали Портман, Мила Кунис, Венсан Касел, Барбара Херши, Винона Рајдер. Филм ће отворити овогодишњи фестивал у Венецији.

Психолошки трилер „Црни лабуд" нови је филм редитеља Дарена Аронофског, аутора култних остварења „Пи" и „Реквијем за снове".

„Црни лабуд" прати причу о Нини (Натали Портман), балерини једне њујоршке трупе, која је сав свој живот посветила игри.

Нина живи са мајком Ериком (Барбара Херши), пензионисаном балерином, која фанатично подржава професионалне амбиције своје ћерке.

Када уметнички директор трупе Томес Лерој (Венсан Касел) одлучи да примабалерину Бет Мекинтајер (Винона Рајдер) замени другом играчицом у новој поставци „Лабудовог језера", Нина је његов први избор.

Међутим, нова балерина у трупи, Лили (Мила Кунис), показала се као достојна конкуренција.

Главна улога у „Лабудовом језеру" захтева да балерина може истовремено да игра Белог лабуда, који је оличење невиности и грациозности, и Црног лабуда, који је сензуалан и лукав.

И док је Нина идеалан избор за улогу Белог лабуда, Лили је оличење Црног...

Ривалство две младе играчице претвара се у уврнуто пријатељство, а Нина све више истражује своју мрачну страну, док њена несмотреност прети да је уништи...

Светска премијера филма биће 1. септембра, на отварању овогодишњег Филмског фестивала у Венецији.

Дарен Аронофски је 2008. године у Венецији добио Златног лава за филм „Рвач" и тако постао тек трећи Американац којем је то пошло за руком.

Редовна дистрибуција у америчким биоскопима почиње 1. децембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи