Држава помаже ауторски филм

Фестивал ауторског филма убудуће ће бити суфинансиран из републичког буџета. Протокол о сарадњи потписали су министар културе Небојша Брадић и председник Савета Фестивала ауторског филма, редитељ Срдан Голубовић.

Министар културе Србије Небојша Брадић и председник Савета Фестивала ауторског филма, редитељ Срдан Голубовић, потписали су данас у Београду протокол о суфинансирању те манифестације из државног буџета.

Небојша Брадић је рекао да потписивање протокола о сарадњи са Фестивалом ауторског филма Министарство културе шаље поруку о важности те манифестације за националну културу.

Брадић је истакао да је ауторски филм изузетно важан за развој кинематографије, нарочито у времену када холивудски филмски хитови, такозвани блокбастери, "угрожавају биће филмске уметности".

Срдан Голубовић је захвалио Министарству што је препознало значај Фестивала ауторског филма као манифестације која већ 15 година "незаобилазан културни догађај Београда и Србије".

Шеснаести Фестивал ауторског филма биће одржан од 30. новембра до 7. децембра, а на њему ће, како је најављено, и ове године бити приказано неколико филмова који су награђени на престижним светским фестивалима, у Кану, Карловим Варима, Сарајеву.

Најављен је нови филм "Социјализам" Жан-Лика Годара, као и филмови Мајкла Роува, Корнела Мундруца, Кристија Пујуа, Метјуа Алмарика и Абаса Кијеростамија.

Међу манифестацијама које су сличним протоколом о сарадњи с Министарством културе проглашене догађајима од националног значаја су Гитар арт Фестивал, Мокрањчеви дани, Тврђава театар, Нишвил џез фестивал и Фестивал европског филма Палић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи