У потрази за новом Лизбет Саландер

Познато је да ће Данијел Крејг глумити Микаела Бломквиста у америчкој верзији филма „Мушкарци који мрзе жене“, али је у току потрага за глумицом која ће тумачити лик Лизбет Саландер. У конкуренцији за улогу која је прославила Швеђанку Нуми Рапас су четири мање-више анонимне глумице, тврде амерички медији.

Натали Портман, Елен Пејџ и Кери Малиган помињане су као глумице које ће тумачити лик Лизбет Саландер у америчкој верзији шведског филма „Мушкарци који мрзе жене", снимљеног према првом роману из трилогије „Миленијум" Стига Лашона.

„Миленијум" је мрачна, узбудљива и интелигентна мистерија са неочекиваним и запањујућим открићима до којих долазе јунаци приче, неприлагођена хакерка Лизбет (Нуми Рапас) и упорни новинар Микаел (Микаел Никвист).

Судећи према писању појединих америчких филмских магазина, упркос томе што су поменуте звезде биле заинтересована за улогу Лизбет, у ужи избор ушле су четири релативно непознате глумице.

Наслов америчке верзије, коју ће режирати Дејвид Финчер, биће „Девојка с тетоважом змаја", јер су под тим називом и Лашонов књига и шведски филм дистрибуирани у САД и Великој Британији.

Највише шанси за улогу Лизбет, наводно, има Руни Мара, која се недавно појавила у римејку култног хорора „Страва у Улици брестова", а глуми и у филму "The Social Network", који је такође режирао Дејвид Финчер.

У најужој конкуренцији је и Леа Сејду, Францускиња која се појављивала у „Робину Худу" Ридлија Скота и Тарантиновим „Проклетницима".

Преостале две глумице су Аустралијанке - Сара Снук и Софи Лоу.

Сара Снук је недавно завршила снимање „еротске бајке" под називом „Успавана лепотица", а Софи Лоу није имала запаженијих улога изван родне Аустралије.

Сам Финчер би у улози Лизбет Саландер најрадије видео јужноафричку реперку Јоланди Висер (Yo-Landi Vi$$er), али музичарка, наводно, није заинтересована за филмску каријеру.

Која год од њих да добије улогу мрачне хакерке, тешко да ће успети да надмаши оригинал, сјајну Швеђанку Нуми Рапас, која је готово без грешке отелотворила Лашонову неприлагођену јунакињу.

За сада је сигурно да ће лик новинара Микаела Бломквиста глумити Данијел Крејг.

Премијера америчке верзије првог дела Лашонове трилогије „Миленијум", „Девојка са тетоважом змаја", планирана је за крај децембра следеће године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи