„Порно банда“ на страним фестивалима

После многобројних позитивних критика у иностраним медијима, филм „Живот и смрт порно банде“ добио позив за учешће на још осам фестивала широм света. Од октобра почиње и ди-ви-ди дистрибуција у Северној Америци.

Српски играни филм аутора Младена Ђорђевића „Живот и смрт порно банде", који на међународном тржишту заступа нова дистрибутерска кућа "Soul Food", добио је позив за учешће на фестивалу у Ситхесу у Шпанији, у октобру ове године.

Филм ће бити у такмичарској селекцији „Нове визије".

Фестивал у Ситхесу је једна од највећих светских манифестација посвећених фантази-жанру и уопште иновативним филмовима који померају границе.

"Soul Food" је најавио учешће филма „Живот и смрт порно банде" на још седам светских фестивала током наредних месеци.

У јулу ће овај филм бити приказан у такмичарској селекцији Фантазија фестивала у Монтреалу, као и у посебном програму „Субверзивна Србија".

Тај програм је централни догађај овогодишњег фестивала, који је посвећен новим и старијим провокативним филмовима из Србије.

Главни селектор тог фестивала и критичар часописа "Rue Morgue" Мич Дејвис објавио је почетком ове године листу најбољих филмова 2009. где се „Живот и смрт порно банде" нашао се на петом месту, а Дејвис је филм упоредио са „Пакленом поморанџом" Стенлија Кјубрика.

Такође у јулу, „Живот и смрт порно банде" учествоваће и у такмичарским програмима фестивала Фантаспоа у Порто Алегру (Бразил), затим фантази фестивала Грошман (Словенија), као и у селекцији фестивала Philadelphia Danger After Dark.

У децембру ће овај филм бити на програму 13. фестивала Clair-obscur Filmfestival.

Филм је позван и на два геј-лезбијан фестивала. Један од њих - ТЛВ фест је недавно завршен у Тел Авиву и Ђорђевић је добио награду за најбољи дугометражни играни филм, а други ће бити одржан у септембру у Лисабону.

„Живот и смрт порно банде", који је имао премијеру у фебруару 2009. на београдском Фесту, до сада је позван на више од 25 страних фестивала.

Добио је многобројне позитивне критике, а награђен је на фестивалима у Равени, Канади и Бостону.

Од октобра почиње и ди-ви-ди дистрибуција у Северној Америци. Заступаће га дистрибутерска кућа "Synapse".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи