Мали Обама, клинац из Ментенга

Почело снимање филма „Мали Обама“ који прати дечачке догодовштине у Индонезији садашњег председника САД. Филм се снима по књизи „Клинац из Ментенга“, насталој на основу разговора са Обаминим комшијама и пријатељима.

У Индонезији се снима филм „Мали Обама" о детињству председника САД Барака Обаме, пренела је агенција Асошиjеjтед прес.

Филм, који снима највећа индонежанска продукцијска кућа "Multivision Plus", говори о Обамином детињству у Џакарти где је, са мајком и очухом Индонежанином, живео од шесте до десете године (од 1967. до 1971. године).

„Мали Обама" заснован је на романсираној биографији названој „Клинац из Ментенга" (Ментенг је део Џакарте), коју је написао Демијен Дематра на основу разговора са Обаминим пријатељима и суседима.

Дематра, који је заједно са Џоном де Рантоом и корежисер, рекао је да је у питању филм „о пријатељствима, хобијима, права прича о детињству и да нема везе са политиком".

Обаму глуми дечак Хасан Фарук Али (12 година), рођен у Америци, који је се са породицом доселио у Индонезију када је имао две године.

Али је био савршени кандидат за улогу малог Обаме, јер течно говори енглески и индонежански језик, а као и председнику САД, мајка му је бела, а отац Афроамериканац.

Говорећи о уверљивости младог глумца дебитанта, Џануади Сланет, консултант на филму и Обамин пријатељ из детињства рекао је: „Хасан је успешно „скинуо" Беријеве (Обамине) покрете и држање."

Ипак, Сланет је имао и малу замерку на Алија јер „није толико добар играч стоног тениса" као Обама, највероватније због тога што, за разлику од америчког председника Али није леворук, а мора да глуми да јесте.

„Диван је осећај глумити Обаму. На почетку је било потешкоћа, али уз помоћ напорног рада и припрема могуће их је превазићи", рекао је насмејани Али, показујући према столу за стони тенис.

Премијера филма заказана је за 17. јун, а амерички председник те седмице стиже у посету Индонезији, па се аутори филма надају да ће доћи на премијеру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи