Читај ми!

„Зверињак“ премијерно на „Синема Ситију“

Премијера дугометражног играног филма „Зверињак“, редитеља Марка Новаковића, произведеног у продукцији Радио-телевизије Србије, одржаће се 17. јуна на фестивалу „Синема Сити“ у Новом Саду.

Остварење Зверињак редитеља Марка Новаковића и сценаристе Душана Спасојевића, које прати причу из деведесетих година прошлог века, у једном селу близу обале Дрине, премијерно ће бити приказано 17. јуна 2012. године на фестивалу „Синема Сити" у Новом Саду.

Филмом који је произведен у продукцији Радио-телевизије Србије, биће отворена такмичарска селекција „Национална класа".

То је сведочанство о времену моралног и географског распадања једне земље, смештено у средину издвојену од урбаног живота и лоцирано у поднебље у којем владају специфична правила и односи међу људима.

Срна, кћер Страина, најмоћнијег човека у селу, обећана је за жену Јовану, сину сеоског шумара Тадије, који Страину омогућава да се бави ловокрађом и бесправном сечом сеоских шума.

Иако међу њима постоји привлачност, Срна и Јован не желе да уђу у брак из интереса који њихови родитељи покушавају да им наметну.

Изненада, у село се враћа Петар, бивши шумар, који је седам година провео у затвору због убиства старијег Страиновог сина, кога је затекао у ловокрађи.

Петар долази да пронађе Анђу, жену коју је волео док је живео у том крају и која је мистериозно нестала баш у време када је он одведен на одслужење казне.

Петров повратак покреће гомилу догађаја и „ломова" главних јунака Зверињака, наговештавајући неизвестан крај ове приче.

У улози Петра видећемо једног од најзначајнијих македонских глумаца средње генерације – Николу Ристановског.

Страина и Тадију тумаче велики бардови српског глумишта, Миодраг Крстовић и Танасије Узуновић, а као Срна и Јован дебитује двоје младих глумаца Маријана Пејатовић и Младен Совиљ.

Страинову жену и млађег сина играју Бранка Шелић и Иван Ђорђевић, а улоге локалних пробисвета, браће Лукић, поверене су Александру Ђурици и Игору Дамњановићу. Као специјални гост појављује се глумица Нада Шаргин.

Поред сценаристе Спасојевића и редитеља Новаковића, остварење је реализовала проверена ауторска екипа са директором фотографије Бојаном Ракићем и сценографом Иреном Марјанов, костимографом Сузаном Глигоријевић, дизајнером звука Небојшом Зорићем, композитором Владимиром Пејковићем.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи