Читај ми!

Кан припрема црвене тепихе

Нешто више од 48 сати дели нас од почетка 65. издања једног од најпрестижнијих филмских фестивала. Узбуђење расте међу ауторима и онима који су учествовали у настанку 22 остварења пријављена за такмичарски програм канске смотре. Марион Котијар, Никол Кидман, Бред Пит и Кирстен Данст само су неке од звезда које ће прошетати црвеним тепихом у Кану.

Бројне звезде ове и идуће седмице прошетаће по црвеном тепиху на Међународном филмском фестивалу у Кану.

На смотри, која траје од 16. до 27. маја, звезде ће оцењивати звезде, поред председника жирија Нанија Моретија, у жирију ће седети британски глумац Јуан Макгрегор, његова немачка колегиница Диане Кругер и француски модни креатор Жан-Пол Готје.

Жири ће Златну палму доделити једном од 22 филма у такмичарској селекцији, међу којима су Paperboy са Никол Кидман, коју ће публика видети и са Клајвом Овеном у филму Hemingway & Gellhorn, који ће бити приказан ван такмичарске селекције.

Бред Пит ће представити филм Killing Them Softly, док Марион Котијар, коју називају и „француском Анђелином Џоли", игра у остварењу De rouille et d'os.

Фестивал ће отворити остварење Moonrise Kingdom, у којем игра велики број звезда: Бил Мари, Едвард Нортон, Брус Вилис, Тилда Свинтон и Франсес Макдорманд.

Што се младе гарде тиче, јунаци вампирске саге Сумрак Роберт Патинсон и Кристен Стјуарт представиће филмове Cosmopolis и На путу.

У адаптацији романа Џека Керуака, поред Кристен, игра и Кирстен Данст, награђена 2011. године у Кану за остварену у логу у Меланхолији Ларса фон Трира.

Амерички глумац Шаја Лабаф представиће свој први краткометражни филм HowardCantour.com, а за награде ће се надметати и остварењем Lawles, у којем му је партнерка Џесика Честејн, откриће филма Дрво живота Теренса Малика који је прошле године награђен Златном палмом.

Изабел Ипер представиће два наслова: Amour и In another Country, Жилијет Бинош једна је од звезда филма Cosmopolis, док ће се Сандрин Бонер први пут појавити у улози редитељке, делом J'enrage de son absence, са Вилијамом Хертом и Александром Лами у главним улогама.

Александру Лами ће на црвеном тепиху пратити муж и добитник награде за најбољег глумца прошле године Жан Дижарден.

Како је најављено, глумац и режисер Шон Пен доћи ће у Кан како би сакупио новац за помоћ Хаитију.

Фестивалском гламуру допринеће и 35 муза козметичког гиганта „Лореал", међу којима ће бити Џејн Фонда, Ајшварја Рај, Ева Лонгорија, Енди Макдауел и Џулијана Маргулис.

Живе легенде, глумац Роберт де Ниро и редитељ Роман Полански, представиће у оквиру канске селекције „Класици" обновљене верзије филмова Било једном у Америци Серђа Леонеа и Теса.

Пројекцији Тесе присуствоваће и главна протагонисткиња Настасја Кински.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи