Читај ми!

Почиње Фестивал савременог филма

Српском премијером пољског филма „Из таме“ вечерас почиње Фестивал савременог европског филма у Дому омладине. До 19. маја пред домаћом публиком остварења новије европске продукције, награђена на престижним филмским манифестацијама. Улаз бесплатан.

Фестивал савременог европског филма под називом „Европа отворено" почиње вечерас у Дому омладине Београд, а до 19. маја биће приказана остварења новије европске продукције, награђена на престижним филмским манифестацијама, најавили су организатори.

Част да отвори Фестивал припала је пољском филму Из таме редитељке Ањешке Холанд који се управо приказује у свим европским центрима, а био је и пољски кандидат за Оскара.

На програму ће бити и дански филм У бољем свету Сузан Бир, награђен Оскаром 2010. године, Кориолан Рејфа Фајнса, Крвопролиће Романа Поланског и документарни филм Тата прави секси филмове Јордана Тодорова, у бугарско-немачкој продукцији, о почецима еротике на великом платну.

Публика ће имати прилику да погледа и остварење Мали Јерусалим Карин Албоу (Француска, 2005), који на упечатљив начин приказује забрањену љубав Јеврејке и младог Арапина, затим потресну драму Повратак у Хансалу Хуса Гутјереза која говори о тешкој ситуацији илегалних емиграната данас и најгледанији словачки филм у последњих 10 година - Кућа Зузане Лиове о несавршеном мушкарцу који сања о савршеној породици.

Ту су и румунско остварење Остала је тишина Наее Каранфила, Бели дланови који је режирао мађарски редитељ Саболч Хајду и нова комедија прослављеног либанско-шведског редитеља Јосефа Фареса Отац.

Од документараца на репертоару су и Мистерије Лисабона - шта туристи треба да виде Хосеа Фонеске Е Косте (Португал, 2011), Бела џигерица на салонски начин Мартона Сзирмаиа (Мађарска, 2006) и То је ритам! Томаса Грубеа и Енрика Санчеза Ланша (Немачка, 2004).

Улаз на све пројекције је бесплатан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи