Читај ми!

„Последњи папа краљ“ снима се у Србији

У сценографији барокног Рима, изграђеној на простору „Авала филма“, 7. маја ће почети снимање италијанског филма "L'ultimo papa re". Остварење је римејк успешног филма из 70-их година 20. века и приказиваће се у два дела на италијанској националној телевизији.

Снимање италијанског филма L'ultimo papa re (Последњи папа краљ) почиње 7. маја у Београду, на простору „Авала филма", најавила је Српска филмска асоцијација, која се бави промоцијом наше земље као пожељне локације за иностране продукције.

Овога пута реч је о римејку успешног филма из 70-их година 20. века, у којем је играо славни Нино Манфреди.

Нову верзију режира његов син Лука Манфреди, а улогу преузима глумац Ђиђи Пројети, познат публици по улози у серији Il maresciallo Rocca.

Радња је смештена у папски Рим 19. века.

Остварење ће скоро у потпуности бити снимљено у сценографији барокног Рима.

Ту сценографију изградила је на простору „Авала филма" београдска компанија „Филм 87" којој је поверена и извршна продукција.

Филм ће бити приказан у два дела на италијанској националној телевизији РАИ 1 и има све предуслове да постигне успех, попут последњег филма снимљеног на истој локацији - Il Restauratore, који је забележио изузетно велику гледаност.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи