Читај ми!

„Сена“ на „Белдоксу“

Документарно остварење „Сена“, о несрећно страдалом бразилском возачу Формуле 1, биће приказан на овогодишњем „Белдоксу“. Филм Асифа Капаиде својеврстан је колаж састављен од многобројних снимака из живота Ајртона Сене, допуњен интервујима његових најближих.

На програму предстојећег фестивала дугометражних документарних филмова „Белдокс" биће приказан и један од најгледанијих документараца на свету, филм Сена Асифа Капаиде о виртуозном бразилском возачу Формуле 1 Ајртону Сени.

Капаида је у почетку био сумњичав када је добио понуду да ради филм о Сени јер није био љубитељ Формуле 1, али када је заронио у архив снимака Формуле 1, створио је, како наводе организатори „Белдокса", најбољи спортски документарац свих времена и један од најгледанијих документарних филмова у последње две деценије.

На почетку филма из 2010. гледаоци прате Сенин долазак у Формулу 1 када је имао само 24 године, затим достизање светске славе која се окончава несрећом и страдањем када је имао свега 34 године.

Сена је био бразилска, али и међународна сензација 1980-их.

Документарац о њему је колаж састављен из великог броја снимака пре, после и током вожње тркачког болида, те током филма гледаоци имају осећај да сам Сена прича своју животну причу која је допуњена интервјуима његових пријатеља и породице.

Филм Сена биће приказан у суботу, 5. маја у Дому омладине, 6. маја у Дворани културног центра и 7. маја у биоскопу „Фонтана".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи