Читај ми!

Ексклузивни снимци „Прометејевог“ путовања

Холивудски студио "20th Century Fox" ставио је гледаоцима на располагање нова три минута из филма „Прометеј 3D“, које ексклузивно имате прилику да видите на интернет порталу РТС-а.

Први три-де филм култног редитеља Ридлија Скота налази се у фази постпродукције, и у биоскопе стиже 7. јуна.

Холивудски студио "20th Century Fox" данас је ставио гледаоцима на располагање нова три минута из филма „Прометеј 3D", које ексклузивно имате прилику да видите на интернету порталу РТС-а.

Остварење је у потпуности снимано 3D камерама, без потребе за каснијом конверзијом и дорадом.

Филм прати тим истраживача који, у жељи да открију корене порекла људске врсте на Земљи, полази на узбудљиво путовање у најмрачније делове универзума.

У жељи да пронађу ствараоце живота на Земљи, научници са брода „Прометеј" и мегакоорпорација која милијардама долара финансира путовање изазивају богове... Баш као што је то учинио митолошки јунак Прометеј по коме брод носи име.

Овај филм се, између осталог, бави и везом људи са њиховим боговима, и тиме шта се дешава када им се супроставимо. Ипак, „Прометеј" је највише филм о људима у будућности, који пред изазов ставља неке од најважнијих филозофских идеја.

Ни научници, ни остали путници на броду нису били спремни за оно што ће наћи. Уместо богова, срели су веома опасна, надмоћна бића, а уместо раја, нашли су се у нечему што је више налик паклу.  Уместо пријатељског контакта, очекује их борба за опстанак човечанства.

„Прометеј 3D", како кажу аутори, „садржи трагове ДНК саге Осми путник", то јест дешава се у истом универзуму, али функционише и као засебна прича.

Чекао оригиналну и снажну причу

Ридли Скот је редитељ култних научно-фантастичних филмова Осми путник и Блејд ранер, као и блокбастера Гладијатор, Пад црног јастреба, Амерички гангстер.

Иако већ три деценије није снимио ниједан научно-фантастични филм, Скот никада није изгубио интересовање за жанр. Његов повратак, међутим, морао је да буде праћен довољно добром и великом идејом.

„У току неколико протеклих декада, били смо затрпани акционим, научно-фантастичним филмовима и филмовима са чудовиштима, тако да је основно питање било – колико можете да будете оригинални?", објашњава Скот.

„Разлог због којег нисам снимио ниједан научно-фантастични филм, осим чињенице да сам био заузет снимањем других филмова и истраживањем различитих жанрова, је што, искрено, нисам наишао ни на шта довољно истинито, оригинално и снажно. Прометеј има све те три карактеристике."

„Нешто је остало у мени још од Осмог путника, а то је мистерија која стоји иза њега. Ко је он? Одакле долази? Има ли мисију? Какву врсту технологије би поседовала његова врста? Помислио сам како би та питања могла да обезбеде темељ за још веће идеје", додаје редитељ.

Аутори сценарија за „Прометеја 3D" су Џон Спајтс и Дејмон Линделоф. Џон Спајтс је један од писаца од којих се у Холивуду тренутно највише очекује када је Ес-Еф жанр у питању, а Дејмон Линделоф најпознатији је по свом раду на серији Изгубљени.

У главним улогама су Мајкл Фасбендер, Нуми Рапас, Шарлиз Терон и Гај Пирс.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи