Читај ми!

Најбољи са „Трајбека“ фестивала

Остварења „Ратна вештица“ и „Свет пред њом“ награђена су главним наградама на филмском фестивалу „Трајбека“ у Њујорку. За најбољег глумца проглашен је недавно нестали Кубанац Хавијер Нуњез Флориан за улогу у филму „Једне ноћи“. Исто остварење је добитник награде за најбољу кинематографију и режију.

Драма о 12-годишњој девојчици коју отимају побуњеници у подсахарској Африци War Witch (Ратна вештица) и документарац о животу жена у модерној Индији освојили су главне награде на филмском фестивалу „Трајбека", преносе агенције.

Ратна вештица награђена је у категорији најбољи филм и најбоља глумица за Рејчел Мванзу која глуми девојчицу која је принуђена да постане дете-војник.

Филм The World Before Her (Свет пред њом) о учесницама такмичења најлепша жена Индије и припадницама једног фундаменталистичког хинду култа добио је награду за најбољи документарни филм.

Кубански глумац из филма који се бави пребегом Кубанаца у САД, који је и сам нестао на путу за фестивал проглашен је најбољим глумцем фестивала у Њујорку.

Глумац Хавијер Нуњез Флориан последњи пут је виђен на аеродрому у Мајамију где је требало да преседне у авион за Њујорк. Он је нестао заједно са колегиницом Аналин де ла Руа де ла Торе из филма Una Noche (Једне ноћи).

Флориан је награду поделио са колегом из филма Даријелом Аречадом који се појавио на додели награда и који је и једини био присутан на премијери филма пре недељу дана.

Филм који прати три кубанска тинејџера који беже од сиромаштва са Кубе у Мајами, добио је награду за најбољу кинематографију и режију за Луси Малој.

Малој (32), нискобуџетни филм је снимила у Хавани инспирисана причом коју је чула пре 10 година када је посетила Кубу. Она је рекла да би волела да су нестали глумци били присутни на синоћњој церемонији.

„То би било сјајно искуство за њих", рекла је она.

„Нисам се чула са њима, нико од екипе не зна где су они. Надам се само да су добро и да су здрави".

Аргентински филм All In (Улажем све), романтична комедија о професионалном играчу покера, награђен је у категорији за најбољи сценарио док је награда за монтажу отишла у руке документарца The Flat (Stan) из Израела.

За новог најбољег документарног редитеља проглашен је Холанђанин Јероен ван Велзен за филм Wavumba, а специјална награда фестивала додељена је филму The Revisionaries (Revizionari) о политизацији књига за децу у Тексасу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи