Читај ми!

Џексон приказао део „Хобита“ у новој техници

Филм „Хобит“ Питера Џексона снимљен је на „много нежнији начин за очи“, са више фрејмова по секунди, што слику чини јаснијом и бољом. Међутим, на нову технику се треба навићи, јер у почетку изгледа као „нискобуџетни ТВ филм“.

Редитељ Питер Џексон представио је 10 минута материјала Хобита снимљеног на начин који би могао да подстакне нову еру у снимању филмова.

Филм Хобит: Неочекивано путовање снимљен је на Новом Зеланду са више фрејмова по секунди него што је то холивудски стандард. Џексон је објаснио да на тај начин слика делује јасније и боље.

Џексон је објаснио да на тај начин људско око не региструје индивидуалне сличице које се брзо крећу већ стабилан проток јасних слика.

„Покрети делују реалније", рекао је Џексон на Синемакону - окупљању власника биоскопа у Лас Вегасу. „Много је нежније за очи".

Како преноси АП, снимци страве, црта лица па чак и високих планина деловали су осветљеније и истакнутије. Глумци су деловали толико реално да се стварао утисак да играју на сцени.

За сада није јасно како ће готов производ изгледати у децембру када је најављена премијера првог дела Хобита. Џексон је рекао да још увек монтира филм.

Он није једини који се одлучио за такав начин снимања. Творац Аватара Џејмс Камерон најавио је да ће наставак свог блокбастера снимити са 48 до 60 фрејмова по секунди.

Џексон је упозорио да ће бити потребно време како би се људи навикли на нови начин снимања филмова, а са њиме се слажу и критичари који су рекли да недовршене сцене које је приказао делују као нискобуџетни ТВ филм.

У филму, британски глумац Мартин Фриман глуми Билба Багинса, хобита који проналази прстен који ће касније бити узрочник свих дешавања у Господару прстенова.

На 10-минутном снимку види се Билбо који је изгубљен у Голумовој пећини и са Голумом (кога поново игра Енди Серкис) се игра загонетки.

Филм је адаптација романа Џ.Р.Р. Толкина и догађаји у тој књизи претходе Господару прстенова, трилогији коју је на велико платно пренео Џексон.

У филму Хобит своје улоге репризираће Ијан Мекелен као Гандалф и Орландо Блум као Леголас.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи