Читај ми!

Почиње 59. Фестивал документарног филма

Пројецијом остварења „Соња“ о легендарној глумици Соњи Савић почиње 59. Фестивал документарног филма. Поред филмова из Србије, биће приказана и остварења из Италије, Португалије, Аустралије и Финске.

Београдски фестивал документарног и краткометражног филма, 59. по реду, почиње вечерас пројекцијом филма Соња ауторке Драгане Кањевац у Дому омладине.

Филм Соња посвећен је Соњи Савић, непревазиђеној глумици, урбаној југословенској икони, коју на прагу зрелости дочекује крвави распад земље и културног простора. У остварењу су забележени Соњини искази из различитих периода, сведочења њених колега и пријатеља и разноврстан архивски материјал њеног глумачког и ауторског деловања.

У првом блоку такмичарског програма биће приказано осам кратких играних филмова - Машиница, Гагарин и ја, Време блискости и Зид из Србије, као и Млеко (Португалија), Дечак лака срца (Италија), Излазак (Аустралија) и Види ме (Финска).

На вечерашњем програму је и специјална пројекција дугометражног документарца Једна жена – један век Желимира Жилника.

Фестивал траје до 3. априла. У такмичарском и пратећим програмима биће приказано 130 домаћих и страних филмова.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи