Читај ми!

Спој митологије и технологије

Са савременим техничким могућностима дошло идеално време за оживљавање митских прича, па је тако једна од њих „Гнев титана“. Богата сценографија, дивни крајолици и величанствени богови и киклопи изгледају још атрактивније у три-де технологији.

Древна грчка митологија, кроз историју кинематографије била је неисцрпан извор за филмске креације. У биоскопе је стигао нови три-де авантурички спектакл Гнев титана. Реч је о наставку блокбастера Судар титана који је био римејк филма из 1981. године.

Судећи по филмској индустрији, чини се да је са савременим компјутерско-технолошким могућностима дошло идеално време за оживљавање митских јунака и њихових доживљаја и поновно стварање измаштаних светова. Најпре Судар, а потом и Гнев титана права су посластица за филмофиле - поштоваоце митолошких прича који уживају у призорима борбе митских бића.

Тако је пред нама још једна битка за спас човечанства. У слојевиту причу уткан је и однос очева и синова из разрушених породица. У непрекидној борби богова и титана, у којој су људи пресудни фактор и овога пута су велики глумци Лајам Нисон као Зевс и Рејф Фајнс као бог подземља. Ту је и млада аустралијска звезда Сем Вортингтон у улози Персеја.

Снимљен као и први део, врхунском три-де технологијом, филм Гнев титана под редитељском палицом јужноафричког аутора Џонатана Либесмана атрактиван је за гледање са специјалним наочарима, јер главни адути овог спектакла су наравно визуелни ефекти, величанствени призори, беспрекорна сценографија, костими, крајолици и чини се, још колосалнији него у првом делу, киклопи и минотаури.

Све то ствара прави доживљај неких давних, прохујалих времена у којима су се, јаче него данас, прожимали фикција и фантазија са свакодевицом. Ако се томе дода и одлична глумачка постава, заслужна да гледалац у мноштву акције осети и по коју емоцију, Гнев титана чини се заокруженијим делом од филма који му је претходио.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи