Читај ми!

„Бела лађа“ плови ка мирној луци

Пала је и последња клапа популарне домаће серије „Бела лађа“. Након шест сезона и много заплета, сценариста Синиша Павић сматра да је прича заокружена и да би се било какав наставак морао звати другачије. Последња, 10. епизода биће емитована у недељу 1. априла.

Шеста сезона једне од најпопуларнијих домаћих серија Бела лађа, сценаристе Синише Павића и редитеља Михајла Вукобратовића и Ивана Стефановића, приводи се крају. Завршено је снимање и последње, десете епизоде, коју ћемо видети у недељу, 1. априла.

Задња клапа је пала и то баш на Белој лађи", али када год публика помисли да ће завршетак циклуса означити и крај, отвара се могућност да серија настави живот, јер хроничар и сатиричар нашег друштва Синиша Павић, увек има шта да каже. Инспирација је у свакодневици.

„Мој лични осећај је да ово јесте крај серије онако како смо је назвали. Видеће гледаоци у десетој, последњој епизоди да је та Бела лађа, која је метафора за Нојеву барку спаса, овом причом заокружена. Ако би се нешто настављало то би било серија сличне структуре, али би се она сигурно звала друкчије, односно 'На Белој лађи'", рекао је сценариста Синиша Павић.

Актери које смо пратили у Белој лађи, убудуће би, према Павићевим речима, били они који на неки начин управљају нашим судбинама. Неке од њих упознали смо у актуелној сезони, попут новог лика Баћка Бојића у тумачењу Бранимира Брстине.

Већи простор за глумачку креацију дат је Милану Васићу у улози Шојићевог рођака Јанаћка.

„Пошто се серија завршава све је сада згуснуто и више нико не може да похвата шта ће бити, ко ће бити и како ће се завршити", истиче глумац Милан Васић.

Миленко Павлов, глумац који негује комичне и сатиричне улоге, сјајно се снашао тумачећи ситног преверанта Пиљикића.

„Да ли су ово први или последњи кадрови снимања 'Беле лађе', то ми и даље не знамо јер писац и даље пише, упоран је и сјајан", рекао је Миленко Павлов.

Иако је Бела лађа наилазила и на немирне воде, она са својих 90 епизода и даље успешно плови већ шест година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи