Читај ми!

Филм о Соњи Савић отвара „кратки метар“

Филмом о легендарној глумици Соњи Савић, 30. марта биће отворен 59. Београдски фестивал документарног и краткометражног филма, који ће за пет дана приказати 130 остварења, од којих је више од 90 у такмичарским програмима.

На отварању 59. Београдског фестивала документарног и краткометражног филма биће приказан филм „Соња" ауторке Драгане Кањевац који је посвећен глумици Соњи Савић, објавила је данас Дирекција Феста.

Фестивал „кратког метра" биће одржан од 30. марта до 3. априла. Уметнички директор је, као и до сада, Јанко Баљак, а председница селекционе комисије домаћег такмичарског програма Александра Миловановић.

У филму „Соња" прерано преминула урбана југословенска икона, на прагу своје зрелости дочекује крвави распад земље и културног простора.

У филму су забележени њени искази из различитих периода, сведочења колега и пријатеља, а укључен је и разноврстан архивски материјал везан за Соњино глумачко и ауторско деловање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи