Читај ми!

Отворен конкурс фестивала "Cinema City"

Конкурс за селекцију "Up to 10.000 bucks - Young Talent's Competition", новосадског филмског фестивала "Cinema City", отворен је данас. Ова такмичарска селекција представља остварења снимљена буџетом мањим од 10.000 долара.

Фестивал "Cinema City", који се одржава од 16. до 23. јуна 2012. године у Новом Саду, данас званично отвара конкурс за селекцију "Up to 10.000 bucks - Young Talent's Competition", који ће трајати до 5. априла, а сви који желе да се пријаве могу то да учине на сајту фестивала.

Како је саопштено из организације фестивала, селекција је такмичарска, а представиће филмове снимљене буџетом мањим од 10.000 долара и ауторе који су били довољно храбри и креативни да своју идеју спроведу у филм са мало новца.

Фестивал "Cinema City" ће у оквиру ове селекције традиционално доделити новчану награду за најбољи филм, а ове године, захваљујући ИПА прекограничном програму сарадње између Мађарске и Србије, суфинансираном од стране ЕУ, доделиће се и две додатне награде – за најбољи мађарски филм и за најбољи српски филм ради подстицања креативног рада и сарадње младих филмских аутора у пограничној области.

Идеја је да се покаже да не постоје материјалне, географске нити границе било које друге врсте у креативном процесу стварања филма.

Селекција "Up to 10 000 bucks - Young Talent's Competition" представља једну од најатрактивнијих селекција фестивала "Cinema City" која, уз бројну публику, сваке године открива нове таленте и пружа им шансу за афирмисање у филмској уметности.

Аутори изабраних филмова из целог света биће гости фестивала и имаће прилику да се упознају и едукују кроз учешће у бројним радионицама као и на мастер-класовима еминентних филмских аутора.

Селектор програма је Никола Лежајић, редитељ филма Тилва Рош, који је на прошлогодишњем Фестивалу "Cinema City" освојио Гран при за најбољи домаћи филм.

Филмови који се пријављују за конкурс не смеју бити снимљени пре 2010. године, а добро дошле су све врсте и жанрови филмова – кратки, документарни, анимирани, играни.

"Up to 10 000 bucks" селекција представила је ауторе и филмове из Србије, Јапана, Грчке, Израела, Либана, Немачке, Америке, Новог Зеланда, Грузије и многих других.

Детаљне информације о конкурсу могу се пронаћи на сајту фестивала www.cinemacity.org.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи