Читај ми!

„Челична лејди“ од 15. марта у бископима

Биоскопски репертоари ће од 15. марта бити богатији за остварење „Челична лејди“. Биографску драму о британској премијерки Маргарет Тачер, која је главној протагонисткињи Мерил Стрип донела Оскара, режирала је Филида Лојд.

Филм Челична лејди, у коме Мерил Стрип глуми британску премијерку Маргарет Тачер, од 15. марта наћи ће се на редовном биоскопском репертоару, саопштио је дистрибутер филма "MCF".

Остварење је изненађујући и интиман портрет о изванредној и компликованој жени и о цени коју је морала да плати због моћи.

Улога чувене британске премијерке донела је Стриповој трећег Оскара у каријери, а филм је овим признањем награђен и за најбољу шминку на недавној додели признања Америчке академије за филм.

Ова биографска драма у режији Филиде Лојд освојила је и награде БАФТА (за најбољу глумицу и шминку) и Златни глобус (за најбољу глумицу).

Првог Оскара Мерил Стрип је добила 1980. за споредну улогу у филму Крамер против Крамера, а другог 1982. године за главну женску улогу у филму Софијин избор.

Ово је други пут да ова славна америчка глумица сарађује са познатом енглеском редитељком, Филидом Лојд.

Позоришна редитељка Филида Лојд прославила се мјузиклом Mamma mia, који је постао хит не само на Вест Енду и Бродвеју, већ и широм света.

Режирала је и филмску адаптацију овог мјузикла 2008. године, што је и њен дебитантски филм.

До краја 2008. године Mamma mia, у коме Стрипова глуми главну улогу, постао је британски филм са највећом зарадом.

Остварење Челична лејди премијерно је приказан на недавно завршеном 40. Фесту.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи