Читај ми!

Вечерас премијера „Устаничке улице“

Политичко-психолошки трилер „Устаничка улица“, у режији Мирослава Терзића, премијерно ће бити приказан вечерас у Центру „Сава“. Филм, у коме главне улоге тумаче Гордан Кичић, Уликс Фехмиу и Раде Шербеџија, већ од 15. марта ће се наћи на редовном биоскопском репертоару.

Српски играни филм Устаничка улица у режији Мирослава Терзића биће премијерно приказан вечерас у Центру „Сава". Новосадска премијера заказана је за сутра, а на редовном биоскопском репертоару наћи ће се од 15. марта.

Политички и психолошки трилер са елементима драме снимљен је према сценарију Ђорђа Милосављевића и Николе Пејаковића, уз сарадњу новинара Филипа Шварма.

Према речима редитеља, тема филма је врло деликатна и нема своју једну, објективну слику, тј. објективан угао гледања. Прави начин да се та тема обради била је направити причу о људима, а не о политици и идеологији.

„Наши јунаци упадају у лавиринт злочина, његовог механизма, политике и интриге. Нема црно-белог, постоји само сива зона у којој актери и њихове породице бивају разорене изнутра. То је наша драма и наш филм. Жанровски гледано, психолошки трилер", истиче Терзић.

Главни лик је млади тужилац Душан (Гордан Кичић) који од шефа (Раде Шербеџија) добија наизглед затворен случај о ратним злочинима с почетка деведесетих година.

Душан стицајем околности налази припадника некадашњих паравојних формација (Уликс Фехмиу), који живи са лажним идентитетом. Трагови воде до високих кругова у полицији и правосуђу, уз тешке последице по Душанову породицу.

Поред главних глумаца, улоге играју: Јелена Ђокић, Милица Михајловић, Предраг Ејдус, Петар Божовић, Бојан Жировић, Александар Ђурица, Марко Јањић, Мики Крстовић, Марко Баћовић.

Устаничка улица је први реализовани пројекат у продукцији Кичићеве компаније „Филмкомбајн".

Снимање је почело 13. априла 2011. године. Током 42 дана снимања, односно седам недеља, на локацијама у Београду, Војводини и Голупцу, снимљено је више од 50 сати материјала.

Директор фотографије је Миладин Чолаковић, монтажер Дејан Урошевић, сценограф Аљоша Спајић, костимограф Зора Мојсиловић, композитор Иван Бркљачић. Извршни продуцент је Снежана Пенев.

Снимање филма подржали су Министарство културе, Филмски центар Србије, Радио-телевизија Србије, делегација Европске уније у Србији и многе друге институције.

Вечерашња премијерна пројекција филма заказана је за 20.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи