Читај ми!

„Уметник“ на бис

Овогодишњи добитник Оскара за најбољи филм, „Уметник“, накнадно је обезбеђен за београдску публику, па ће вечерас, од 19 и 21.30, бити приказан у оквиру додатног програма „Фест на бис“.

У оквиру 40. Феста, који је синоћ званично затворен, вечерас ће као „Фест на бис" бити приказан филм Уметник (The Artist) на две пројекције у великој дворани Центра „Сава" (од 19 и 21,30 сати).

Овај вишеструко награђивани филм накнадно је уврштен у програм јубиларног Феста, а за нашу публику обезбедила га је дистрибутерска кућа из „Миленијум".

Уметник је спектакуларно остварење - неми, црно-бели филм француског редитеља, сценаристе и монтажера литванског порекла Мишела Азанависијуса.

Радња почиње 1927. године када се појављују звучни филмови. Главни лик је веома популаран глумац који не жели да се прилагођава новој технологији. То се одражава на његову каријеру која почиње да пропада. Ипак, спашће га љубав нове младе глумице.

Уметник је номинован за награду Оскар у чак 10 категорија, а добио је пет статуета Америчке филмске академије - за најбољи филм, режију, главну мушку улогу - Жан Дижарден, музику и костиме.

Филм је претходно освојио три Златна глобуса, седам британских БАФТА награда, као и пет француских награда Цезар, међу којима и за главну глумицу - Беренис Бежо, а Дижарден је награђен за најбољег глумца на фестивалу у Кану.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи