Читај ми!

Фест на бис

Упркос томе што се вечерас премијером филма „Доктор Реј и ђаволи“ и доделом награде за најбоље остварење у конкуренцији „Европа ван Европе“ званично завршава Фест, то није крај програма. За сутра су накнадно обезбеђене две пројекције овогодишњег добитника Оскара „Уметник“.

Премијером српског играног филма Доктор Реј и ђаволи редитеља Динка Туцаковића и уручењем награде за најбољи филм у програму „Европа ван Европе", вечерас ће у великој дворани Центра „Сава" бити званично затворен 40. Фест.

Програм се међутим наставља и сутра као „Фест на бис", са две пројекције филма Уметник (The Artist), овогодишњег добитника Оскара, који је накнадно обезбеђен за београдску публику.

На фестивалу су од 24. марта приказана 72 премијерна филма, у селекцији Ивана Карла.

Приређене су и три ретроспективе остварења почасних гостију јубиларног Феста - редитеља Питера Богдановича и Јиржија Менцла и продуцента Менахема Голана.

Јубилеј је обележен објављивањем монографије „Сањати отворених очију 1971-2011" , аутора Ивана Карла, у издању дирекције Феста и „Службеног гласника", уз две изложбе фотографија и плаката из историје фестивала, у Центру „Сава" и у Дому омладине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
30° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи