Читај ми!

Филм о Десанки Максимовић

Припрема се остварење о нашој најпознатијој песникињи Десанки Максимовић. Основна идеја филма „Тражим помиловање или велика тајна“, јесте да се ода почаст уметници и помогне младима да сазнају и заволе њено огромно песничко дело.

Следеће године у фебруару навршиће се 20 година од смрти наше познате песникиње Десанке Максимовић, што је повод за припрему филма посвећеног њеном животу и поезији.

Играни филм Тражим помиловање или велика тајна биће класичног драмско-биографског жанра, са минимумом документарног материјала, а обухватиће скоро цео живот песникиње (1898-1993), од њеног детињства до смрти.

„Основна идеја реализације филма о Десанки јесте да српска просвета и култура одају неизмерну почаст песникињи, али и да остане на корист будућим генерацијама, како би им помогао да сазнају и заволе њено огромно песничко дело", рекао је Милош Параментић, идејни творац и сценариста филма.

Према садашњем плану, остварење ће режирати Милорад Милинковић, аутор филмова Мртав ладан, Потера за срећком и Здухач значи авантура.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи