Читај ми!

Пројекције „Гвоздене лејди“ и „Дечака са бициклом“

Награђивани филмови „Гвоздене лејди“ Филиде Лојд и „Дечак са бициклом“ браће Дарден, биће приказани вечерас у Центру „Сава“, у оквиру програма јубиларног 40. „Феста“.

Филмови Гвоздена лејди Филиде Лојд са Мерил Стрип у насловој улози и Дечак са бициклом браће Дарден, вечерас ће бити приказани на 40. Фесту, у Центру „Сава".

Гвоздена лејди представља осврт на живот бивше британске премијерке Маргарет Тачер, „интиман портрет изванредне и сложене личности", а Стрип је за улогу „остареле Тачер која клизи у деменцију" добила свог трећег Оскара на недавно одржаној церемонији у Лос Анђелесу.

Нови филм Жан-Пјера и Лика Дардена награђен је Гран пријем на прошлогодишњем Канском фестивалу, а домаћа публика је имала прилику да га погледа у јануару на фестивалу „Кустендорф".

То је емотивна драма о 12-годишњем Сирилу кога отац оставља у дому за незбринуту децу. Сирил очајно покушава да га пронађе и притом не примећује љубав коју му пружа млада жена која је прихватила да он проводи викенде код ње.

У оквиру циклуса „Европа у Европи", у поподневним часовима у Центру „Сава" биће приказано француско остварење Побуна, које је режирао Матје Касовиц.

Радња филма се одвија 1988. године у Француској која је поприште политичких превирања, где се Франсоа Митеран и Жак Ширак боре за председничко место.

Руски филм Бедуин Игора Волошина, биће приказан у Дому омладине у такмичарском програму „Европа ван Европе".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи