Читај ми!

Фест: „Џ. Едгар“ и „Имамо папу“

Остварење Клинта Иствуда о моћи једног човека и остварење Нанија Моретија о недоумицама кардинала који је предложен за новог папу на програму су петог дана јубиларног издања Феста. Пројекције ће имати и „Ловац“, „Последњи дан на Земљи 4:44“ и „Рестауратор“.

Петог дана 40. Феста на програму у Центру „Сава" су и Џ. Едгар Клинта Иствуд и Имамо папу Нанија Моретија.

Амерички филм Џ. Едгар прича је о једном од најмоћнијих људи у САД.

Као управник ФБИ Едгар Хувер се током мандата осморице председника и у току три рата борио против опасности које вребају да наруше сигурност државе.

Хувер се није либио да употреби тајне информације како би демонстрирао моћ над најутицајнијим државним личностима.

Временом је изградио велики друштвени утицај и репутацију коју нико није могао да уздрма.

Главне улоге у остварењу Клинта Иствуда поверене су Леонарду Дикаприју, Наоми Вотс и Џуди Денч.

У италијанско-француској копродукцији Имамо папу главну ролу тумачи Мишел Пиколи. Редитељ Нани Морети такође игра у филму о избору новог папе, након смрти претходног.

Предложени кардинал не може да поднесе терет обавезе. Док верници на Тргу светог Петра у Риму чекају бели дим, у Ватикану покушавају да превазиђу кризу.

У оквиру циклуса „Панорама светског филма", такође у Центру „Сава", биће приказан аустралијско остварење Ловац. Редитељ је Данијел Нетхејм, а главни протагониста је Вилем Дафо.

Дафо тумачи главни лик и у филму Последњи дан на Земљи 4:44 редитеља Ејбела Ферере, који ће бити приказан у оквиру истог програма, али и у Дому омладине у 22.30.

У такмичарској селекцији Феста „Европа ван Европе" публика вечерас има прилику да у Дому омладине у 20 сати погледа израелско остварење Рестауратор у режији Јозефа Мадмонија.

Савремена драма о породици старог рестауратора клавира добила је награде за најбољи филм на прошлогодишњим фестивалима у Јерусалиму и у Карловим Варима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи