Читај ми!

„Договорени рат?“ на „Загреб Доксу“

Документарни филм „Туђман, Милошевић - договорени рат?“ који је урађен у продукцији Информативног програма РТС-а биће приказан на престижном регионалном фестивалу документарног филма „Загреб Доксу".

На Међународном фестивалу документарног филма у Загребу „Загреб Докс" (ZagrebDox) пројекцију ће имати остварење Туђман, Милошевић – договорени рат? настало у продукцији Информативног програма Радио-телевизије Србије.

Радио-телевизија Србије је један од ретких јавних сервиса у региону чији се филмови, већ другу годину заредом, приказују на загребачком фестивалу.

Прошле године на фестивалу је био документарац Другарица Јованка. Оба филма потписује иста екипа РТС-а: аутор Слађана Зарић, редитељ Филип Чоловић.

Туђман, Милошевић – договорени рат? биће приказан у оквиру „Контроверзног докса", који је уједно и најгледанији програм престижног регионалног фестивала.

Осим овог филма, загребачка публика ће у оквиру истог програма моћи да погледа документарна остварења из Америке (Исповести екотерориста), Шведске (Девет призора насиља), Холандије, Енглеске.

Хрватски медији српски филм већ увелико издвајају као остварење „које ће привући највећу пажњу публике, али и подићи највише прашине".

Документарац Туђман, Милошевић – договорени рат? бави се односом председника две републике током крвавог распада СФРЈ. Након емитовања на РТС-у у јуну прошле године, изазвао је велико интересовање у региону.

На „Загреб Доксу" биће приказано 150 регионалних и међународних документарних филмова, међу којима има и документараца који су освојили награде на најзначајнијим светским документарним фестивалима.

Осим РТС-овог остварења, на „Загреб Доксу" биће приказана још два филма из Србије Југо – кратка аутобиографија Мине Ђукић и Едмунд у Кнежевцу Луке Попадића.

Фестивал „Загреб Докс" одржава се у Загребу од 26. фебруара до 4. марта 2012. године.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи