Читај ми!

„Ратни коњ“ и „Возач“ на Фесту

Кандидат за Оскара, Спилбергов „Ратни коњ“, крими трилер „Возач“ Николаса Виндинга Рефна и црногорски „Локални вампир“, у режији Бранка Балетића, имају пројекције трећег дана 40. Феста.

Нови филм великог холивудског мајстора Стивена Спилберга Ратни коњ биће премијерно приказан у Београду вечерас у главном програму 40. Феста, у Великој дворани Центра „Сава".

Филм који је номинован за Оскара биће од 1. марта у домаћим биоскопима у дистрибуцији „Тарамаунта". Критика је оценила да је реч о храбром и изванредном породичном остварењу, снимљеном у духу најбоље холивудске традиције.

Ратни коњ је епска авантура за публику свих узраста. Филм о лојалности, нади и истрајности, смештен у предивне пределе руралне Енглеске и Европе за време Првог светског рата, почиње причом о стварању изузетног пријатељства између ватреног коња и младића Алберта који га је припитомио и дао му име Џои.

Када избије рат и на силу их раздвоје, јунак креће на невероватно путовање од британске коњице, преко немачке војске, до француског сељака и назад на Албертову фарму.

У циклусу Феста „Холивуд" касно вечерас на програму је амерички филм Возач (Drive) Николаса Виндинга Рефна, који је добио награду за режију прошле године у Кану.

У крими трилеру о каскадеру из Лос Анђелеса који је возач дању, а самотњак ноћу главну улогу тумачи Рајан Гослинг.

Његове способности као изузетног возача препознаје криминална банда, која га ангажује. Младић пристаје да би помогао лепој комшиници (Кери Малиган), али се све трагично компликује.

Црногорски филм Локални вампир у режији Бранка Балетића биће приказан вечерас у Дому омладине Београда, као први у такмичарском програму Феста „Европа ван Европе".

Према речима Балетића, то је менталитетска прича која се дешава у једном малом месту у Црној Гори, али би могло бити и негде другде на просторима бивше Југославије, а тема је долазак транзиције и наша неспремност за промене.

Прича по сценарију Бранка Ковачевића почиње када мајка лажно пријављује синовљеву смрт да би га спасла коцкарских дугова. Син се крије и ноћу излази као вампир у намери да се свети противницима, удварачима своје „удовице" и своје мајке.

Главне улоге играју Мишо Обрадовић, Кристина Стевовић, Гордана Гаџић и Младен Нелевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи