Читај ми!

Сандлера вребају Златне малине

Са рекордних 11 номинација Адам Сандлер ће ове године тешко избећи Златну малину. Амерички комичар номинован је као глумац, продуцент и сценариста, а има прилику да нимало ласкаво филмско признање добије и као главна глумица. Комедија „Џек и Џил“ води са 12 номинација, следе „Трансформерси“ са девет и „Праскозорје 1“ са осам.

Глумац Адам Сaндлер добио је рекордних 11 номинација за признање Златна малина, које се додељује за најгора остварења у филмској индустрији.

Као глумац, продуцент и сценариста, Сандлер је добио 11 номинација за филмове Џек и Џил, Моја назови жена (Just Go With It) и Баки Ларсон: рођен да буде звезда.

Претходни рекорд са пет номинација за Златну малину држао је Еди Марфи (Норбит, 2007).

Сандлер је номинован у категорији најгори глумац у филмовима Џек и Џил и Моја назови жена.

Међутим, постоји могућност да Златном малином буде овенчан и као главна глумица, с обзиром на то да у комедији Џек и Џил игра истовремено брата и сестру.

Ту су и две номинације за најгори глумачки пар у обе комедије.

Као продуцент, Сандлер би могао да добије награду за најгори филм, римејк и наставак филма (Баки Ларсон, Џек и Џил), а такође дели номинацију за најгори сценарио за оба остварења, као и номинацију за најгору глумачку екипу (Џек и Џил).

У конкуренцији за Златну малину, у категорији најгори филм велике шансе имају и остварења Нова година у Њујорку, Трансформерси: Тамна страна месеца и Сумрак сага: Праскозорје 1.

Комедија Џек и Џил води са 12 номинација, Трансформерси су други са девет, а треће место по броју номинација (осам) заузима први део последњег наставка популарне вампирске саге Сумрак.

У конкуренцији за најгорег глумца, уз Сандлера, су и Ник Свордсон (Баки Ларсон), Расел Бранд (Артур), Николас Кејџ (Лов на вештице, Преступ, Луда вожња) и Тејлор Лаутнер (Отмица, Праскозорје 1).

Свордсон је номинован и за најгору споредну улогу у комедијама Џек и Џил и Моја назови жена.

Златну малину за најгору глумицу могао би да добије још један глумац Мартин Лоренс за ролу у филму Дебела мама: какав отац, такав син, као и његове колегинице Сара Палин (Непоражен), Сара Џесика Паркер (Не знам како јој полази за руком, Нова година у Њујорку) и Кристен Стјуарт (Праскозорје 1).

На листи је неколико оскароваца - Кејџ, Ал Паћино и Никол Кидман, номиновани за најгору споредну улогу и Бил Кондон који би могао да добије Златну малину за режију филма Праскозорје 1.

Номинације за Златну малину саопштене су ноћас, уочи вечерашње доделе Оскара, а имена добитника овог не баш ласкавог признања биће саопштена 1. априла.

Сандра Булок је 2010. године истог викенда добила и Златну малину и Оскара у категорији главних глумица.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи