Читај ми!

„Уметнику“ четири награде Спирит

У походу на награде „Уметник“ је незаустављив. У четири категорије, међу којима су и за најбоље остварење, режију, главног глумца и фотографију, на додели Спирит награда тријумфовали су аутори или протагонисти црно-белог немог филма. Међу добитницима и Мишел Вилијамс, Кристофер Пламер, сценаристи „Потомака“

Француски црно-бели неми филм Уметник Мишела Азанависијуса добио је америчку награду Спирит за најбољи независни филм, која се традиционално додељују вече пре церемоније доделе Оскара.

Уметник је тријумфовао у суботу увече у још три категорије за режију (Азанависијус), најбољег глумца (Жан Дижарден) и фотографију.

Француско остварење важи за фаворита вечерашње доделе Оскара са 10 номинација, једном мање од Скорсезеовог Игоа.

Азанависијусово остварење посвећено холивудском немом филму између два светска рата, пре два дана тријумфовало је у Паризу освојивши чак шест награда „Цезар", а београдска публика ће имати прилику да га погледа у оквиру 40. Феста, који је у току.

У категорији главних глумица награђена је Мишел Вилијамс за улогу Мерлин Монро у остварењу Моја недеља са Мерлин.

Спирит награда за најбољу споредну мушку улогу припала је ветерану Кристоферу Пламеру за тумачење старијег удовца који открива да је хомосексуалац у филму Почетници, док је Шејлен Вудли за улогу проблематичне тинејџеке у остварењу Потомци додељена награда за женску епизодну улогу.

Редитељ филма Потомци Александар Пејн и његови сарадници Нет Факсон и Џим Раш награђени су за сценарио, остварење Развод иранског редитеља Ашгара Фархадија проглашено је најбољим страним филмом, а филм The Interrupters најбољим документарцем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи