Читај ми!

„Уметнику“ највише „Цезара“

Велики хит и фаворит на додели Оскара, остварење „Уметник“ освојило је чак шест главних признања Француске филмске академије. Омар Си је тријумфовао међу главним глумцима, а за најбољи страни филм проглашено је иранско остварење „Развод: Надер и Симин“.

Француски еквивалент наградама Америчке филмске академије, признање „Цезар", уручен је најбољима 37. пут у петак увече у Паризу.

Црно-бели хит Уметник, за који критичари верују да ће тријумфовати и на додели Оскара, добио је шест „Цезара" на свечаној додели француских филмских признања.

Остварење Мишела Азанависијуса освојило је готово све главне награде: за најбоље остварење, за најбољег редитеља, за најбољу глумицу (Беренис Бежо), најбољу оригиналну музику, као и за најбољу фотографију и сценографију.

Глумац Омар Си остварио је најбољу главну мушку улогу за филм Intouchables (Недодирљиви), великом биоскопском хиту у француским биоскопима протекле сезоне.

Шпанска глумица Кармен Маура добила је награду за најбољу споредну женску улогу за филм Les femmes du 6 etage (Žене са шестог спрата), док је за најбољу споредну мушку улогу награђен Мишел Блан за Exercice d'Etat.

Ирански филм Развод: Надер и Симин проглашен је за најбољи страни филм у протеклој години.

Награде „Цезар" су националне француске филсмке награде које се додељују од 1975. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи