Читај ми!

Анђелинин првенац од фебруара у Србији

Филм „У земљи крви и меда“, којим је холивудска глумица Анђелина Џоли дебитовала као сценариста и редитељ, почеће да се приказује 16. фебруара у Босни, Србији и Хрватској. Премијера филма значи ми више од било које премијере за коју сам везана, истиче редитељка.

Остварење холивудске глумице Анђелине Џоли, У земљи крви и меда, од 16. фебруара приказиваће се у Босни, Србији и Хрватској, саопштио је данас дистрибутер „Блиц филм и видео".

Филм ће, такође, од 22. до 28. децембра бити ексклузивно приказиван у сарајевском „Мултиплекс Синема ситију". Америчка премијера филма заказана је за 23. децембар.

„Премијера филма У земљи крви и меда у фебруару значи ми више од било које премијере за коју сам везана. Моја породица и ја се радујемо што ћемо у фебруару доћи у Босну и поделити тај тренутак са изванредном глумачком екипом филма", изјавила је редитељка.

Радња обухвата период пре и током рата у Босни 1992-1995. године. Сниман је у Босни и Мађарској и у њему играју глумци из БиХ, Србије и Хрватске.

„Животна искуства глумаца на терену током рата у Босни много су утицали на чињенице приказане у филму и на његов коначни облик", нагласила је Џоли.

Иако је снимљена и енглеска верзија филма, у верзији која ће се приказивати у Сједињеним Државама и Сарајеву глумци говоре својим матерњим језиком.

Филм У земљи крви и меда је прича о Србину и муслиманки који се заљубљују пре рата и поново срећу у рату - он као војник, она заробљеник.

У земљи крви и меда номинован је за Златни глобус, а недавно је добио награду „Стенли Крамер" коју Удружење америчких продуцената додељује филмовима који се баве друштвеним питањима.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи