Читај ми!

Почиње снимање 3D „Змајовиних пангалоза“

Редитељ Бобан Скерлић ускоро ће почети да снима „Змајовине пангалозе“, занимљив и модеран породични филм у три-де технологији, који ће најсавременијим филмским језиком говорити о старом проблему нашег друштва - насиљу као виду васпитавања деце.

Снимање играног филма „Змајовини пангалози", у режији Бобана Скерлића, почиње 23. децембра у Банатским Карловцима, најавила је данас продуцентска кућа „АртАкција".

Овај дугометражни породични филм и то у три-де технологији, замишљен је као не баш весела комедија са елементима мјузикла, чија тема је актуелна - батина као васпитна метода.

Радња је смештена у Јутутунију која личи на Србију на крају 19. века, али на жалост и на данашњу Србију, у којој је насиље и даље вид васпитавања.

Главни јунаци су шесторо десетогодишњака, јунака преузетих из поезије Змај Јове Јовановића - Пура Моца, Сека Пела, Лењи Гаша, Неспремна Ана, Луди Тола и Лаза Материна Маза.

Поред редовних школских предмета, посебан изазов су им тадашњи васпитни методи - шиба, батина, кукуруз, самица, страх... Деца се различито носе са тим изазовима, што им умногоме креира судбине.

Уз велики број деце, играју и Тихомир Станић (Змај Јова), Бранислав Лечић (учитељ Рајица), Драган Бјелогрлић (краљ), Бојана Маљевић, Марко Гверо, Борка Томовић и други.

Због теме којом се бави и у жељи да пруже подршку пројекту, у филму ће се, у посебним улогама, појавити велики број јавних личности, међу којима Тимоти Џон Бајфорд, Донка Шпичек, Раша Попов, Љубивоје Ршумовић...

Музику за сонгове пишу познати музичари из региона.

Жеља ауторског тима је да се уз највише уметничке и технолошке стандарде, направи другачији, занимљив и модеран породични филм, који најсавременијим филмским језиком говори о старим проблемима нашег друштва.

Филм је добио средства на конкурсу Секретаријата за културу Београда и Покрајинског секретаријата за културу Војводине, као и подршку Народне канцеларије Председника Републике.

С обзиром на поруку филма да је физичко кажњавање деце неприхватљив вид дисциплиновања, пројекат је добио подршку Савета за права детета Владе Републике Србије заједно са Канцеларијом Савета Европе у Београду и организацијом "Save the Children Norway", као и стручну помоћ београдске канцеларије УНИЦЕФ-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи