Читај ми!

Филмови Петра Краља у Кинотеци

Остварења „Сок од шљива“, „Како сам систематски уништен од идиота“ и „Синовци“ биће, у част глумца Петра Краља, приказана данас у Кинотеци.

У Музеју кинотеке данас ће бити приказана три филма у којима је играо велики глумац Петар Краљ, који је преминуо прошлог месеца у 71. години.

Програм почиње у 17 сати фимом „Сок од шљива" који је 1981. године режирао Бранко Балетић, а Краљ је играо лик Стојановића.

У 19 сати следи пројекција „Како сам систематски уништен од идиота". У том филму Слободана Шијана из 1983. године Краљ је био Доктор.

На крају, у 21 сат биће приказани „Синовци" Синише Ковачевића из 2001. године, када је Краљ одушевио и публику и критику као Обрад Срећковић.

Тај изузетно дочаран, уверљив и потресан лик био је његова прва, а испоставило се и једина главна улога у играном филму.

Краљ је учествовао у више десетина дугометражних и кратких остварења, али у малим ролама, а славу и признања стекао је својим креацијама на телевизији и у позоришту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи