Читај ми!

Орден за Kристофера Лија

Значајан стваралачки допринос филмској уметности глумца Кристофера Лија награђен је француским Орденом за уметност и књижевност. Славни глумац најпознатији је по лику Дракуле, кога је тумачио више од 10 пута.

Кристофер Ли, познатији као Дракула, лик који је више од 10 пута тумачио на филму, добио је француски Орден за уметност и књижевност на свечаности која је одржана у амбасади Француске у Лондону.

Британски глумац био је сјајан у улози негативаца, као што су Дракула и Франсиско Скараманга, главни непријатељ Џејмса Бонда у филму Човек са златним пиштољем, истакао је француски амбасадор приликом уручења признања.

Како преноси АФП, 89-годишњи глумац је играо и у неколико филмова америчког редитеља Тима Бартона (Чарли и фабрика чоколаде, Алиса у земљи чуда), који је такође присуствовао свечаности.

Лијево најновије глумачко остварење је улога господина Лабиса, љубазног париског књижара, у филму Хуго Мартина Скорсезеа.

Орден за уметност и књижевност додељује се особама које су се истакле стваралаштвом на уметничком или књижевном пољу, или доприносом у ширењу уметности и књижевности у Француској и у свету.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи