Читај ми!

„Панк“ стиже у биоскопе

Опстанак панка био је под знаком питања и пре транзиције. Каква судбина га чека у новим околностима београдска публика може да види од данас у филму „Панк није мртав“ Владимира Блажевског.

Играни филм Панк није мртав (Панкот не е мртов) Владимира Блажевског имаће вечерас биоскопску премијеру у Београду, у новом биоскопу „Синеплекс".

Најновије остварење познатог македонског редитеља и сценаристе добило је позитивне оцене српске публике на недавно одржаном Ауторском фестивалу у Дому омладине, а претходно је са успехом приказиван на филмским смотрама у региону и Европи, почев од премијере у Карловим Варима, где је и награђен.

Та македонско-српска копродукција снимљена је као црна комедија са елементима „роуд мувија" и друштвене драме.

Главни ликови су панкери који су својевољно остали на маргини у тешком времену транзиције.

Глумац Јордан Симонов убедљиво тумачи 40-годишњег панкера Мирзу из Скопља, старомодног наркомана, нихилисту и побуњеника против власти, Камка Тоциновски игра његову девојку, а Кирил Поп Христов члана Мирзиног бившег бенда који се раштркао по екс-ју простору.

Рутину њиховог преживљавања као аутсајдера ремети понуда да окупе некада култни бенд и свирају на једном бизарном „мултикултурном догађају", који треба да покаже лажну слику Македоније као земље без етничких тензија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи